Fysiotherapie Savelkoul
Etienne Savelkoul

Etienne Savelkoul

Fysiotherapeut

Na mijn studie fysiotherapie in 2012 afgerond te hebben in Eindhoven, ben ik werkzaam geweest als fysiotherapeut in Grevenbicht, Belfeld en Reuver. In de tussentijd heb ik mijn kennis verbreed met de cursussen Patroonherkenning Knie, Medical Taping, Valtraining en Schouderinstabiliteit. Daarbij ben ik in september 2013 begonnen aan de driejarige Master of Science opleiding Manuele Therapie aan de SOMT te Kerpen (Duitsland). Sinds juli 2016 is deze afgerond, waardoor patiënten ook voor manuele therapie terecht kunnen bij Fysiotherapie Savelkoul.

Momenteel ben ik parttime werkzaam bij Fysiotherapie Tenney in Grevenbicht en ben ik sinds 1 juli 2014 eigenaar van ‘Fysiotherapie Savelkoul’.

Mijn affiniteit ligt vooral bij wervelkolom gerelateerde problematiek zoals: heup-, lage rug-, nek-, schouder- en armklachten.

Daarbij ben ik erg vaardig in de sportrevalidatie. Oefentherapie, in combinatie met massage en tape is in mijn ogen de ideale basis voor het hervatten van (top)sport. Sporters die enkel-, knie- of schoudertapes nodig hebben om hun sport te kunnen beoefenen zijn bij ‘Fysiotherapie Savelkoul’ aan het juiste adres.

Valtraining en valpreventie voor senioren is een tot op heden ondergewaardeerde training. Echter is het een zeer nuttige functionele training waarbij we senioren leren om vallen te voorkomen, om technieken toe te passen die de val ‘breken’ en technieken aanleren die het opstaan vergemakkelijken.

Kwaliteitszorg en bevlogenheid, in een aangename behandelomgeving, zorgen hopelijk voor veel tevreden patiënten!

Manuele Therapie

De manueel therapeut is een specialist in gewrichten. Middels een gestructureerd onderzoek zoekt de therapeut naar stoornissen in de gewrichten van het lichaam. De manueel therapeut verhelpt deze door middel van specifieke mobiliserende technieken, eventueel aangevuld met een manipulatie. Een manipulatie is een mobilisatie uitgevoerd met een gedoseerde snelheid. Daarbij kan een knappend of krakend geluid hoorbaar zijn. Over het algemeen wordt dit niet als pijnlijk ervaren door de patiënt. Voor meer informatie zie: www.nvmt.nl

 

 

Medical Taping Concept

Medical tape is een vanuit Japan en Korea ontwikkelde tape methode, waarbij een elastische tape wordt gebruikt ter bevordering van de volgende effecten:

  • spierfunctie verbeteren door tonus regulatie
  • belemmering in bloedcirculatie en lymfeafvoer opheffen
  • pijndemping
  • neuro reflectoire beïnvloeding
  • correcties van bewegingsrichtingen in gewrichten
  • vergroten van de stabiliteit van gewrichten

Medical tape kan bij tal van blessures als ondersteunende therapie worden toegepast.

 

 

Valtraining en valpreventie

Valtraining en valpreventie voor senioren is een heel belangrijk en weldadige interventie waarbij we senioren leren om vallen te voorkomen. Indien ze toch hun balans verliezen en vallen leren we de senioren technieken om hun val op te ‘breken’ zonder grote beschadigingen op te lopen. Verder leren we de senioren hoe op te staan nadat ze gevallen zijn. Afsluitend leren we de senioren hoe hun thuissituatie veiliger te maken, om zodoende het vallen in huis te verminderen.  In samenwerking met Fysiotherapie Tenney en Hugo Lumens worden de valpreventie en valtraining cursussen professioneel en in een prettige sfeer verzorgd.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.mobielevalpreventie.nl

 

Sport Tape

Voor bandenletsels in de enkel, knie of schouder is ‘Fysiotherapie Savelkoul’ jouw adres!

 

Contact

Wilt u contact opnemen met Fysiotherapie Savelkoul bezoek dan snel de website: fysiotherapiesavelkoul.nl , of stuur een mail naar : info@fystiotherapiesavelkoul.nl