Ecsplore

Het doel van de fitheidstest en de beweegmarkt is om zoveel mogelijk senioren (55+) bewust te maken van hun levensstijl, hen aan het bewegen te krijgen en een indruk te geven van wat er in hun wijk/regio op dit gebied zoal georganiseerd wordt. Aan de hand van de fitheidstesten ontvangt de deelnemer een persoonlijke beweegadvies. Vervolgens geeft de beweegmarkt een indruk van het sport- en beweegaanbod in de buurt.

Het doel van het beweegprogramma is om de deelnemers de kans te geven om onder deskundige leiding te ervaren wat de positieve effecten van bewegen zijn en hen een indruk te geven van het aanbod in hun eigen woonomgeving. De activiteiten variëren van sport en spel, krachtoefeningen, nordic walking en tal van andere activiteiten. Alle activiteiten zijn speciaal gericht op de doelgroep senioren. Iedere deelnemer kan geheel naar eigen niveau meedoen.

De fitheidstest duurt ongeveer 1 uur en omvat onder andere het meten van uw uithoudingsvermogen, spierkracht, lenigheid, snelheid en balans. Bovendien worden uw bloeddruk, lengte en gewicht gemeten. U ontvangt direct na de test alle resultaten én een advies van de beweegadviseur. Zo nodig krijgt u uitleg van de arts die tijdens de test aanwezig is. Ook als u een chronische aandoening heeft of door een andere reden beperkt wordt in het bewegen, bent u van harte welkom. Wanneer u het prettig vindt om samen met iemand naar de fitheidstest te komen dan is dat natuurlijk mogelijk. Die persoon hoeft bovendien niet 55 jaar of ouder te zijn.

Meedoen?
Middels een persoonlijke brief worden potentiële deelnemers uitgenodigd voor de fitheidstest en beweegmarkt in de wijk. Uiteraard kunt u ook deelnemen als u geen persoonlijke brief heeft ontvangen. Op deze website kunt u lezen wanneer en waar een fitheidstest en beweegmarkt wordt georganiseerd. Klik in de navigatiebalk op senioren en kijk welke er fitheidstesten momenteel georganiseerd worden. 

Meteen inschrijven voor een fitheidstest, klik hier.

Personal Fitness Sittard werkt samen met Ecsplore.nl om senioren te simuleren om te sporten samen met onze begeleiding.

Joep Herben

Personal Trainer, Personal Fitness Sittard